понеделник, 22 февруари 2016 г.

Виненки


Виненки




Необходими продукти:


1 ч,ч, вино (използвайте бяло,защото от червеното се оцветява тестото)
1/2 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.ч. разтопена свинска мас
1/2 ч.ч. захар 
брашно колкото поеме до меко  тесто





Начин на приготвяне:

Шупнете в киселото мляко содата, а след това добавете и останалите продукти и замесете меко тесто.
Разточете го на тънък пласт и по ширината сложете сладко , завийте на руло 2 пъти, отрежете и нарежете на еднакви рулца.
От един лист ми се получиха 4 рула, а като обща бройка около 40 бр.




Подредете в тава с лист хартия за печене и печете на 180 градуса (160+вентилатор) до златисто.
Оставете леко да се охладят и като омекнат ги оваляйте едно по едно в пудра захар, подредете ги в подходяща чиния,поднос или кутия с капак ако няма да консумирате веднага и отново поръсете обилно с пудра захар.
Тази рецепта е от бабиния тефтер и ми е много ценна и ще се радвам ако Ви допадне!
Да Ви е сладко!


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...