неделя, 24 април 2016 г.

Тирамису

Тирамису



Продукти:
голяма опаковка бишкоти 
500г. маскарпоне
1 ч.ч. пудра захар
5 яйца
2 ванилии
400 мл. кафе "Еспресо"
50 мл. ликьор или Марсала
натурално какао за поръсване




Приготвяне:

Разделете белтъците и жълтъците.
На водна баня разбийте жълтъците със захарта на гъст крем.
Оставете да се охлади и добавете сиренето маскарпоне като отново разбиете с миксер на пухкав крем.


Белтъците заедно с щипка сол разбийте на "сняг".
С шпатула поетапно добавете разбитите белтъци към жълтъчния крем с маскароне като разбъркайте в една посока с шпатула за да не излезе въздуха.
В тавичка или купички сложете от крема, подредете бишкоти потопени предварително в кафето с ликьор добавен към него и след това отново добавете крем и така докато свършат бишкотите и крема като завършите с крема.
Поръсете обилно с натурално какао и оставете в хладилник да стегне за поне 3 часа.
Правила съм тирамису и в купички и оформено като торта, така,че Вие изберете кака да си го оформите.
Разбира се и в правоъгълна тавичка можете да сглобите десерта.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...