сряда, 13 април 2016 г.

Крем супа от червена леща

Крем супа от червена леща




Необходими продукти:

1 ч.ч. червена леща
3-4 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч.л. кимион
сол,черен пипер на вкус





Начин на приготвяне:

В тенджерка сложете 1,5 л. вода и добавете лещата.
След като заври водата сложете на едро нарязания лук и обелените скилидки чесън ,намалете на умерена температура просто леко да къкри докато омекнат всички продукти.
Пасирайте супата и ако смятате, че Ви е гъста,добавете още малко вода.
Оставете да къкри за още 10 минути и подправете със сол, кимион и черен пипер.
Ако искате да подсилите цвета на супата, добавете 1/2 ч.л. куркума .
Поднесете с лъжичка заквасена сметана, по желание поръсете с малко сумак и ситно нарязан магаданоз.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




2 коментара:

Aurelia Nasirova каза...

Червената леща ми е от любимите. Много добро предложение. Простичко и вкусно!
Поздрави!

Елена Димитрова каза...

Много благодаря !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...