неделя, 10 април 2016 г.

Яйца "Бенедикт"


Яйца "Бенедикт"





Необходими продукти:


4 яйца
2 хлебчета, бейгъла или английски мъфини
8 парчета бекон
сос "Холандез" (вижте как се прави ТУК)
пера див лук, копър, магданоз или зеленинка по Ваш вкус



Начин на приготвяне:


В тенджерка или касерола загрейте вода до ниво леко да къкри,но не и да завира.
Прибавете чаена лъжичка оцет.
Счупете яйцето  като го изсипете в купичка.
Леко завихрете водата и изсипете точно в центъра яйцето.
Оставете за 3 минути докато се забули напълно и съответно се сготви.
С решетъчна лъжица извадете забуленото яйце и поставете в чиния.
Така направете с всички яйца.
Изпечете в сух тиган резените бекон до получаване на хубав загар.
Разделете хлебчетата на две.
Върху всяка половинка сложете по 2 резена бекон, по едно забулено яйце и покрийте със сос "Холандез".
Декорирайте с нарязани пера див лук или друга зеленинка (аз забравих да сложа :D )
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...