вторник, 17 май 2016 г.

Печени кюфтенца на фурна с топено сирене

Печени кюфтенца на фурна с топено сирене



Продукти за 12 бр.:

500г. кайма смес
топено сирене (кашкавал) 12 кубчета 
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
1 глава лук
1 шепа ситно нарязан магданоз
ако разполагате с някаква подправка за кайма сложете от нея 


Начин на приготвяне:

Омесете каймата с подправките, ситно нарязания лук и магданоз.
Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете да отпочине за 30 минути като през това време месото ще поеме всички аромати.
Оформете 12 топчета с големината на топка за голф или пинк-понк като във всяко сложете по едно малко кубче топено сирене, пушено сирене или кашкавал и подредете в тава с пласт хартия за печене.


Оставете в хладилник да се стегнат за още 30 минути, а веднага след това изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор или на 180 с вентилатор до готовност.
Идеални са за предястие с подходяща салата или пък за мезе.
Аз поднесох и препоръчвам да си ги комбинирате със салата "Снежанка" разбира се домашно приготвена за да знаете какво съдържа.
Моята рецепта,която използвам вече доста години за "Снежанка" можете да видите ТУК
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



2 коментара:

Stamen Nikolov каза...

Страшно апетитни са тези малки красавци.

Откривам блога ти по нощите и нямам много време да зачитам в детайли всичко (ще го направя утре), но пък ми е любопитно какво предлагам и бързото скролване ме спечелва. Попаднах на много приятни рецепти, очевидно приготвени с любов и умения и със сигурност ще те посетя отново!

Поздрави!

Елена Димитрова каза...

Много благодаря!