понеделник, 2 май 2016 г.

Карамелен сладкиш с козунак


Карамелен сладкиш с козунак



Продукти:


400г. козунак
1 л. прясно пълномаслено мляко
200г. захар
6 яйца
стафиди накиснати в ром, шоколад или сладко по Ваш избор

за карамела:
1/2 ч.ч. кристална захар




Приготвяне:

Разбийте захарта с яйцата ,а след това добавете и млякото.
В сух тиган си разтопете захарта до карамелизиране.
Изсипете карамела в тавичка като го разпределите равномерно по цялото дъно.
Нарежете козунака на филийки или го начупете и го разпределете в тавичката.
Посипете със стафиди (останаха ми от направата на козунаци).


Те бяха накиснати в ром така,че са с аромат,но ако не използвате сложете есенция от ванилия например.
Залейте с млечно -яйчената смес и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна като печете на водна баня като крем-карамела.
Десертът е готов,когато стане златисто-кафеникъв най-отгоре.
След това охладете много добре и обърнете върху тортена или друга подходяща чиния.
Да Ви е сладко!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









1 коментар:

Hristinka Koleva каза...

Любим, любим сладкиш, Ели!