сряда, 18 май 2016 г.

Едни по-различни палачинки

Едни по-различни палачинки




Съставки:

1 яйце
150 г. брашно
1/3 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.ч. вряща вода
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. захар
1/3 ч.л. сол

1 с.л. растително олио




Приготвяне:



Разбийте яйцето с киселото мляко, олиото,солта,захарта и брашното на гладка смес.
Сложете във врящата вода содата ,разбъркайте и веднага прибавете към сместа, като разбърквате постоянно най-добре с миксер.
Получава се средно гъста смес.
Оставете да почине палачинковото тесто за 5 минути.
Ще забележите,че се получават мехурчета както при втасване.
Печете всяка палачинка в добре загрят ,но на умерена температура тиган с незалепващо покритие, като леко намазните преди да сложите сместа.
Веднага се получават дупчици ,а след като се образуват по цялата палачинка обърнете от другата страна.


Гарнирайте със сладко по желание.
Използвах стандартен супен черпак и ми се получиха 6 бр.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




източник ТУК

5 коментара:

Таня Донева каза...

Като един голям палачинков почитател, не мога да не отбележа, че тази рецепта привлече вниманието ми и мисля,че ще променя плановете си за вечеря и ще приготвя солени палачинки точно като тези със свежа салата :)
Благодаря, че сподели тази рецепта, Ели, ще си я прибавя в тефтера!

Елена Димитрова каза...

Много благодаря! Стават месести и пухкавички и са идеални за предястия ,а дори и за основно.
Поздрави!

Mariana Valkova каза...

Страхотни палачинки- вкусни и мекички - децата си облизаха пръстите и вече са ни любими :)

Елена Димитрова каза...

Много се радвам,че са се харесали на дечицата !
Поздрави!

Кремена каза...

Най-вкусните палачинки,които съм яла!!!! Благодаря за рецептата !!!!