вторник, 29 ноември 2016 г.

Празеник

Празеник


Продукти за тестото:

1 яйце
1/2 ч.л. сол
1/2 ч,л. захар
1 пакетче суха мая ( 15г. свежа мая)
200мл. топла вода 
3 с.л. олио 

брашно колкото поеме до средно меко нелепкаво тесто ( около  3 ч.ч. )

за плънката:


1 голям стрък праз-лук
сирене за поръсване
 100 мл. олио
сол


олио за намазване на тавата


за намазване:

1 яйце
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. олио



Приготвяне:


Замесваме тестото и го оставяме на топло докато удвои обема си.
През това време нарязвам праза на тънки кръгчета и го задушаваме в олиото в плитка тенджера.


Посоляваме ,но малко ,защото ще добавим и сирене.
След като се е удвоило обема си го разделяме на две равни части.


Разточваме на пласт не по-дебел от сантиметър, намазваме тавичката в маснина, слагаме тестото , разпределяме задушения праз отгоре след което поръсваме отново равномерно с натрошено сирене.
Разточваме отново с дебелина сантиметър и другата част от тестото, слагаме я най-отгоре кто хубаво подпъхвме по краищата на тавичката за да не се вижда плънката.
Разбийте яйцето с киселото мляко и олиото и с получения крем намажете най-отгоре .


Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто кафяв цвят.
Охладете, нарежете и поднесете!
Рецептата я научих благодарение на моята съседка, Тони.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...