четвъртък, 15 декември 2016 г.

Най-вкусните маслени печени картофи


Най-вкусните маслени печени картофи 





Преди няколко дни улучих коледно предаване по 24kitchen с моят любимец Джейми Оливър и той направи страхотни дребни пресни картофи с гъша мас.
Изглеждаха умопомръчително.
Аз обаче нямах такава и реших да заменя няколко компонента - дребните картофи с едро нарязани тъй като няма в момента на пазара ,розмарин,който не харесвам и гъшата мас,с която не разполагах с масло и смея да твърдя,че се получиха не по-малко невероятни (поне нагледно) от неговите.

Ето и какво използвах:

1 кг .картофи
100г масло

сол
чесън на прах
червен пипер 
и малко стрито чили за пикантност
добавих и малко галета за хрупкавост



Приготвяне:


Обелете и нарежете на едро картофите.

Бланширайте ги във вряща вода за 5 минути.

Отцедете.
Сложете ги в тавичка на един пласт,разпределете маслото нарязано на кубчета и подправките (всъщност те могат да са и по Ваш вкус) и разбъркайте добре.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.


Непременно ги опитайте,защото са невероятни имат страхотен маслен вкус ,хрупкава коричка и си остават с мека пръхкава (както Джейми се изрази) сърцевина.
Определено ще са част от празничната ми трапеза.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК













4 коментара:

Dobroslav Panayotov каза...

а колко е маслото?

Елена Димитрова каза...

На килограм картофи сложих 100г. масло

Unknown каза...

а дали ще се получи добре със свинска мас?

Елена Димитрова каза...

Убедена съм,че ще се получи!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...