петък, 16 декември 2016 г.

Шоко целувки с орехи


Шоко целувки с орехи


Съставки:


2 белтъка от големи яйца
150г. орехови ядки
225г. пресята пудра захар
30г. натурално какао
1/2 ч.л. фина морска сол
ванилова есенция


Приготвяне:

Запечете ореховите ядки за 5-7 минути във фурната или в сух тиган и ги охладете.

Натрошете ги на едро или в блендер,но така,че да не станат на брашно, а малко по-едро за да могат да се усещат.
Аз използвах моя Нутрибулет и за финото смилане на пудрата захар така и за смилането на орехите.
Поставих в голямата чаша на Нутрибулет белтъците,какаото и част от орехите и миксирах до много фина и гладка консистенция с приставката с кръстатите остриета.






След това добавих останалата част от орехите и разбърках с шпатулка.
Сложете фурната да се загрява на 160 градуса
С помощта на лъжичка сложих сместа в тава постлана с хартия за печене.



Печете за 5-7 минути и охладете.
Трябва да останат хрупкави отгоре и с мека сърцевина.
Съхранявайте в кутия с капак.

адаптирано от ТУК 


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





4 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Чудни целувки!

Елена Димитрова каза...

Наистина станаха прекрасни!

Maria Georgieva каза...

Белтъците на сняг ли трябва да са?

Елена Димитрова каза...

Не, прибавят се така неразбити в сместа

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...