четвъртък, 15 декември 2016 г.

Бисквити с печати


Бисквити с печати





Продукти:

300г. брашно
3 с.л. мед
1 яйце 
100г. масло
3 ч.л. какао 
100г. пудра захар
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. стрит карамфил
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. канела




Приготвяне:

Разтопете маслото с меда, но внимавайте да не заври сместа.
Охладете и добавете яйцето, разбийте добре и прибавете сухите съставки.
Замесете тесто , като имайте предвид ,че се получава ронливо подобно на това за джинджифиловите човечета.
Завийте в стреч фолио и оставете да стегне за 30 минути в хладилника.


Върху набрашнен плот разточете пласт с дебелина 1/2 см. и с чашка или някакво рингче разрежете тестото,но то трябва да е с 1 размер по-голям диаметър от печата,който използвате.


Поставете отгоре щампа с печат и изпечете в предварително загрята фурна на 160 градуса с вентилатор или 180 градуса без вентилатор за 7-10 минути в зависимост от мощността на фурната Ви.
Охладете леко и приберете в кутия с капак.
Слепете с течен шоколад, мармалад или сладко по желание.



Бисквитките са най-хубави след втория ден,защото омекват, а току-що изпечени са по-твърди.
Излязоха ми 40 бр. , но ги слепих и станаха 20 бр , сепени бисквитки с течен шоколад.

адаптирано от тук: Ossigeno


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК






















11 коментара:

Анонимен каза...

Здравейте! Откъде купувате печатите?

Елена Димитрова каза...

Здравейте,
Тези силиконовите,които съм показала на снимката си ги взех от джъмбо като вървят в комплект и бяха около 3 лв,а в момента в големите буркани нутела са пуснали пластмасови печати, от които имам един с човече.

Анонимен каза...

Благодаря за отговора! Весели празници!

Елена Димитрова каза...

Весели и много вкусни празници и на Вас!

Гергана каза...

Здравейте! А на колко градуса печете бисквитките?

Елена Димитрова каза...

160 + вентилатор и 180 градуса без вентилатор

Гергана каза...

Благодаря Ви! Весели празниц! :)

Владимира Влахова каза...

Току що приключих първата партида :) Много забавни и вкусни се получиха. Само малко ми се понадуха и печатите не ми се получиха толкова отчетливи, като на снимките, но не е беда щом съдържат шоколад :) Поздравления за блога и светли празници!

Елена Димитрова каза...

Благодаря Ви и на мен някои щампи ми се изгубиха, там където бях разточила по-тънко и като се надуха се загуби картинката,но и у дома не беше фатално :D
Весели празници!

Unknown каза...

Може ли да не слагаме карамфила, джинджифила и канелата, тъй като в къщи не ги харесваме. С какво би било добре да се заменят, за да са например като Орео. Благодаря Ви предварително!

Елена Димитрова каза...

Това са си типично коледни аромати и понеже ги правих за Коледа сложих и тези подправки. Разбира се, че можете да ги пропуснете, добавете аромат по желание, а Орео са си с изкуствени аромати и смятам,че в домашни условия не можем да ги постигнем. Добавете примерно ванилия или есенция от ром,който смятам,че е много подходящ за такива бисквитки.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...