четвъртък, 11 май 2017 г.

Домашен бял течен шоколад

Домашен бял течен шоколад



Продукти:

250г. сухо мляко 
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
125г. краве масло
(ако намерите и имате възможност заменете с какаово масло)
1 ванилия


Приготвяне:


В голяма купа сложете сухото мляко.
В касерола или друг подходящ съд поставете водата със захарта на умерена температура и бъркайте докато захарта се разтвори напълно.
Добавете и маслото.
Разбъркайте докато и то се разтвори в захарния сироп и след това охладете за 10-15 минути.
С постоянно бъркане добавете към сухото мляко като използвате миксер или най-добре с пасатор за да се получи наистина гладка смес.


Разпределете щоколада в купички,чашки или бурканчета и леко ги чукнете в плота или масата за да излязат мехурчетата с въздух ,които са се образували при разбиването.
Оставете в хладилник поне за 2 часа.
Вкусът е невероятен ,а ако сте любители на белия шоколад никога повече няма да си купите готов, а ако обичате и тъмен шоколад рецептата за него можете да видите ТУК.
Препоръчвам двойна доза!
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК






9 коментара:

Хрис каза...

Изглежда страхотно! Бихте ли споделили какво мляко на прах ползвате?

Елена Димиева каза...

Изглежда божественно! Като се има предвид, че белия шоколад е предпочитан у дома, това е нещо, което ще изпробвам задължително!
Поздрави!!!

Елена Димитрова каза...

Благодаря за хубавите думи!
Сухото мляко е на радиком сребърна опаковка има в разфасовка от 250 и 500г. от Кауфланд си го купувам

Zhanet Georgieva каза...

Дали ще се получи с какаово масло и кафява захар и подходящ ли е за торти?

Елена Димитрова каза...

ще се получи разбира се,но от кафявата захар може и да потъмнее на цвят да стане като карамелен,а за торти и глазури е подходящ,изпробвано е лично.

Galina Lambeva каза...

За втори път го правя и все рядко става. Защо така ми се получава?

Елена Димитрова каза...

Има много фактори зависи какво сухо мляко използвате,дали разбивате добре самата смес и най-вече маслото,което използвате.Именно то стяга сместа , разбира се и дали спазвате пропорциите посочени в рецептата

Galina Lambeva каза...

Спазвам всичко абсолютно точно. Немско краве масло, пасатор, а сухото мляко - единственото, което мога да намеря в Свищов. Ще пробвам пак.

Елена Димитрова каза...

Значи може и от сухото мляко да е аз използвам на радиком в една сребърна опаковка в разновидност от по 250 и 500г. и винаги ми се получава,ако намерите такова ще стане,защото сухите млека в малките пакетчета са по-скоро за слагане в напитки поне при мен не се е получавало с такива.
Успех!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...