четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Мързелива лютеница на фурна

Мързелива лютеница на фурна




Продукти:

1 кг. патладжан
2 кг. консервни домати тип "Рома" 
600г. моркови
2 кг. червена капия 
1 глава чесън
3 глави лук
2 връзки магданоз
1/2 ч.ч. захар (ако не искате да киселее поставете цяла чаша)
1/2 ч.ч. винен оцет 
1ч.ч. олио
сол,черен пипер, кимион на вкус






Приготвяне:



Тази лютеничка е изключително лесна за приготвяне и отнема единствено усилие в това, да се нарежат продуктите.
Започваме с обелването на патладжана и нарязваме на кубчета.
Посоляваме и оставяме да се отцеди горчивата вода за около 30 минутки.
През това време нарязваме на ситно доматите,морковите,лука, капията ,магданоза.
Всички тези продукти накълцах с кухненския робот и станаха на изключително малки парченца така,че Ви съветвам да използвате блендер за по-лесно и бързо рязане.




Поставете в дълбока тава , добавете и патладжана и прибавете и течните съставки като оцет и олио и накрая захарта.
Разбъркайте и сложете в предварително загрята на 200 -220 градуса фурна като покриете не плътно с алуминиево фолио за да има от къде да се изпарява водата от зеленчуците.
Така 2 часа, а след това поглеждаме дали не се е изпарила водата.
Трябва да останат на мазнина.
Аз пекох на 200 градуса 2 часа след това извадух, разбърках и добавих, магданоза и чесъна накълцани на ситно и върнах за още 30 минути във фурната.
Овкусих със сол,черен пипер и кимион.
Пасирах до гладкост и напълних бурканчетата,които леко затоплих във Фурната и така нямаше нужда да ги стерилизирам и се вакуумираха от топината на самата лютеница.
Дълго отлагах да я изпробвам,но се учудих,колко вкусна става и как се запазват вкусовете на зеленчуците.
Опитайте ако не сте питали и няма да съжалите!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...