понеделник, 13 ноември 2017 г.

Пухкави курабийки

Пухкави курабийки




Продукти:

1 голямо яйце
1 пакетче амонячна сода (10г)
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. свинска мас ( ако нямате използвайте масло)
1 ч.ч. захар
1 ванилия
Брашно колкото поеме до лепкава смес ( 2 ч.ч.- 2 1/2 ч.ч. )



Приготвяне:

Разбъркайте амонячната сода в киселото мляко,а ако имате притеснения относно това дали няма да има аромат на сода тестото добавете и няколко капки лимонов сок.
Като шупне млякото добавете и останалите продукти.




Разбъркайте до получаване на лепкава смес.
Ако маста/маслото са твърди оставете ги за 30 минути на стайна температура за да омекнат леко.
Загребвах с лъжица за сладолед за да ми се получат еднакви по големина курабийки .
Получиха се 33 бр.
Поръсете със захар и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.
Охладете и приберете в кутия или съд с капак.
Тези курабийки остават меки с дни ,а можете да сложите и сладко по средата и така да изпечете.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК



















Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...