събота, 25 ноември 2017 г.

Баница с праз

Баница с праз



Продукти:

400г. кори за баница
200г. сирене
4 яйца
5 стръка праз ,но от най-големите и дебели
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко с 1/2 ч.л. сода за хляб



Приготвяне:


Почистете,измийте и нарежете стръковете праз на кръгчета.
Задушете ги в олио докато добият леко златист цвят.
Разбийте шупналото кисело мляко с яйцата на гладка смес.
Разстелете една кора за баница, намажете с олио и поставете друга кора отгоре.
Леко намазнете и нея и в поставете малко от задушения праз по дължина в единия край, отгоре разпределете от млечно-яйчената смес и отгоре натрошете или настържете от сиренето. 


Завийте на руло и поставете в леко намазнена тавичка и така докато свършат продуктите.
С четчица леко намажете баницата с растителна мазнина и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна аз пекох без вентилатор до златисто.
Ако използвате вентилатор намалете градусите с 20 т.е. печете на 160 с вентилатор.


След като е готова завийте с кърпа и оставете да се охлади за 10 минути.
Ако обичате лучник или празеник, то със сигурност тази зимна баница ще Ви хареса.
Можете да консумирате както за закуска така и за предястие.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК










1 коментар:

vesela каза...

Много ми е любима, а тази какъв загар има само...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...