вторник, 21 март 2017 г.

Панирани копривени връхчета


Панирани копривени връхчета




Съставки:


Пресни копривени връхчета
1 яйце
150-200 мл. бира
царевично брашно до получаване на смес с гъстотата на палачинково тесто
сол

олио / растителна мазнина за пържене



Приготвяне:


Измийте под течаща вода копривата най-добре с ръкавици за да няма поражения по кожата на ръцете Ви.
Направете сместа за панирате като разбира се можете да използвате и обикновено брашно, но с царевичното става много хрупкава панировката.


Потопете всяко от връхчетата коприва в сместа с помощта на щипка, изцедете добре и пържете в сгорещено олио до златисто.


Отцедете за кратко върху домакинска хартия и поднесете веднага, тъй като ако престои става мека и се губи хрупкавостта.
Можете да поднесете и с млечен сос ,а аз използвах този за дюнери (вижте ТУК) ,който е широко приложим особено в моето семейство.
Не забравяйте да сервирате към всяка порция и чаша студена бира.
Добър Апетит и Наздраве!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК





събота, 11 март 2017 г.

Бисквитена торта със заквасена сметана ,ябълки и канела


Бисквитена торта със заквасена сметана ,ябълки и канела

(бисквитената торта на Тереза Маринова)




Продукти:

2 опаковки  от по 400г . заквасена сметана
1 1/2 ч.ч. пудра захар
5 средни ябълки
1 ч.ч. смлени сурови орехови ядки
2 ч.л. канела
2 пакета меки бисквити тип Закуска
черен шоколад за украса



Приготвяне:


Обелете ябълките от кората и ги настържете на дребно ренде.
Поставете ги в купа заедно с канелата и ореховите ядки.
Аз поставих и 1/2 ч.ч. пудра захар в сместа и като разбъркате ще забележите,че се отделя течност не се безпокойте бисквитите ще я поемат.
Отделно разбъркайте заквасената сметана с останалата пудра захар.
В подходяща тавичка сложете малко от сместа със заквасена сметана, подредете бисквитите и отгоре сложете от ябълките, отново сложете сметана и подредете бисквити и така докато свършат продуктите като завършите със сметана .


Поръсете обилно със смлени орехи и поставете в хладилник  за 4 часа .
Преди да поднесете настържете черен шоколад.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК