неделя, 2 март 2014 г.

Пълнено пилешко филе






                                                   Пълнено пилешко филе


Необходими продукти: 4 бр. пилешки филета , 1 опаковка пушено топено сирене, 1 опаковка течна сметана за готвене, 5-6 бр. печурки ( 1 малък буркан консервирани),
сол,черен пипер  на вкус.


Начин на приготвяне: Пилешките филенца се разрязват по продължение така,че да се получи джоб. Обкусяват се и се слагат 2-3 парченца от пушеното сирене . Запечатват се на тиган с много малко мазнина. Слагат се в тавичка за печене.
В тиган (може и където са били запечатани филетата за да се оберат ароматите) , се слагат гъбите и се задушават , прибавя се и течната сметана и се овкусява. Тук е моментът ако ви е останало от пушеното топено сирене да го прибавите към соса за да се обогати и да придаде още по-голяма плътност.Оставя се малко да поври за да се сгъсти и се заливат филенцата . Пекат се на умерена фурна до зачервяване 15-20 мин.  на 180 градуса.
По желание могат да се сервират със зеленчуци приготвени на пара.


                                 

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...