понеделник, 17 март 2014 г.

Вкусно таралежче

                                                                Вкусно таралежче

Необходими продукти за кюфтенцата и галетата: 750 г. кайма смес, 1 ч.л. чубрица, 1/2 ч.л. черен пипер, 1/2 връзка магданоз или цяла по-малка, 3 филии хляб, щипка сол, средна глава лук.

Начин на приготвяне: Каймата се слага в купа и се овкусява с черният пипер, и кимионът. По желание може да се сложи и чубрица. Лукът се нарязва на много ситно както и магданозът. Прибавят се към каймата и се омесва много добре.
Купата се завива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 30 мин. да се слеят ароматите и вкусовете.


Свежата галета се приготвя като в кухненски робот или чопър се накъсват 3 филии задължително трябва да са поне от миналия ден , тъй като ако хляба е мек не се получават трохи. Завъртат се няколко пъти (ако имате пулс бутон се използва той) и като се оформят трохите се слагат листенцата без стъблата на снопче магданоз , щипка сол и черен пипер. Отново се завърта с робота и е готово за употреба.

Кюфтенцата се оформят с размера на малка топка , овалват се в трохите и се пържат на маслена баня за да запазят формата си и да не опират дъното на тигана( може и във фритюрник).
С такъв размер стават 42 броя.
От картофено пюре се оформя таралеж като едната страна се прави продълговата  за муцунката, а другата заоблена за задната част.
За очички и нос се използва черна маслина , общо 3 на брой.
Като се сложат очи и нос се  оформят и бодлите. За целта са ви нужни обикновени бамбукови шишове , които се разделят на 2 или 3 зависи от разстоянието на което ги слагате. Кюфтенцата се набучват така че да стърчи част от шиша за да може да се захване т.е. около 1,5см.Аранжира се със зелена салата , която имитира трева.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...