Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

четвъртък, 27 март 2014 г.

Супа топчета

Супа топчета








Необходими продукти: 


500г. кайма, 
1 малка връзка магданоз,
 1/2 ч.л. кимион, щипка , 
1/2 ч.л. черен пипер,
 2 стръка целина (зелената част),  сол на вкус, 3 малки картофа, 
1 среден морков, фиде, 
кофичка кисело мляко + 1 цяло яйце за застройка.


Начин на приготвяне: 


Каймата се подправя с 1/2 връзка магданоз, нарязан на ситно, кимиона и черния пипер. 
Завира се вода в тенджера и се правят топчета с еднаква големина. 
Моркова, картофите и целината ( аз обичам да използвам зелената част като имам на разположение) и се нарязват на дребно. 
Слагат се при топчетата и като са готови се слага фидето. 
По желание може да се пасира и един домат с малко зехтин или олио и да се обогати допълнително супата.
В купичка се разбива яйцето с киселото мляко и се оставят на стайна температура. 
Супата се подправя със сол и черен пипер на вкус и като поизстине се слага малко по малко от застройката като се разбърква непрекъснато, за да не се пресече. Накрая се слага и останалата част от магданоза отново ситно нарязан.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...