Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

неделя, 13 април 2014 г.

Мини пастички



                                                                    Мини пастички


Необходими  продукти за пандишпана:
5  яйца, 125г. захар, 140 грама брашно, 1 пакетче бакпулвер, ванилия или аромат по желание.


За крема: 200г. сладкарска сметана, 100 г. бял шоколад, 1/2 ч.ч. смлени бадеми.

За декорация: кокосови стърготини, цветни захарни пръчици , смлени бадеми, плод по желание.


Начин на приготвяне: Загрява  се фурната на 180 градуса. Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. Пресява се брашното с бакпулвера и ванилията и се разбиват докато се получи хомогенна смес.
В голямата  тава на фурната се слага хартия за печене и се излива сместа като трябва да се разположи равномерно. Пече се около 20 минути като се пробва с клечка за зъби.
За крема се разтопява шоколада и се загрява сметаната като трябва да са с еднаква температура, за да не се пресече крема. Разбива се и се слага в хладилник за поне час. Отново се разбива като се прибавят и смлените бадеми.
Пандишпана се охлажда и с помощта на резци за сладки (формички) се изрязват на малки формички. Слепват се по две като между тях се слага от крема , както и отстрани. Овалват се в кокосовите стърготини или в смлените бадеми или в  захарните пръчици.
Отгоре се слага с шприц крем и се украсява с плод или по желание!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...