вторник, 29 април 2014 г.

Коледно пънче



                                                       Коледно пънче

Необходими продукти за блата: 60г.брашно,30г. какао на прах, 1ч.л. бакпулвер,1/4 ч.л. сол, 100г.захар, 3 яйца разделени белтъци от жълтъци, 60мл. прясно мляко.

Необходими продукти за пълнеж и покриване: 300 мл. сладкарска сметана, 300г. черен шоколад, 4 с.л. краве масло.

За декориране: пудра захар,бели захарни фигурки.


Начин на приготвяне: В правоъгълна тавичка се постила хартия за печене. Загрява се фурната на 170градуса.
Сухите съставки се смесват и се пресяват. Жълтъците се разбиват заедно със захарта като се прибавя на части млякото,докато сместа побелее. Прибавят се на части и пресятите сухи съставки.
Отделно се разбиват белтъците на сняг и се пробавят отново на части към другите продикти като се бъркат с шпатула в една посока,за да не спадне сместа.
Изсипва се в тавичката и се пече блата 15-20мин.
Сметаната се загрява до кипване. Шоколада се прибавя и се разтопява както и маслото. Охлажда се и се разбива на твърт крем.
Охладения блат се намазва с крема,завива се на руло и се отрязва малка част от него за разклонение на пънчето. Покрива се с останалия крем и се правят шарки с вилица. Поръсва се с пудра захар. По желание може да се добавят бели захарни фигурки,които да наподобят снежинки!


  

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...