Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

неделя, 20 април 2014 г.

Бърз икономичен козунак


              Бърз Икономичен козунак



Необходими продукти: 3 яйца, 1 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. топла вода, 2 пакетчета суха мая за хляб, около 800г. брашно, захаросани цитрусови корички, сока на 1/2 лимон, 150 мл. олио, шепа стафиди, филирани бадеми за поръсване.

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто като се замесва заедно със стафидите и цитрусовите корички. Отделят се 10 стафиди за отгоре. Оставя седа втаса 20 мин.,тъй като не е типичното тежко козуначено тесто става по-бързо. Разсточва сена лист с дебелина 1см. навива се на руло и се разрязва с нож по дължината на рулото. Двете получили се части се усукват и се завива около купичка , за да не се слепи козунака. Втасва още веднъж.
Маже се с жълтък, урасява се със стафиди и филирани бадеми и се поръсва със захар.
Пече се на 180 градуса около 45 мин.


 




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...