Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

неделя, 20 април 2014 г.

Агнешка дроб сърма

Агнешка дроб сърма с прясно мляко и пухкава заливка


Продукти:

1бр. агнешки комплект
1 връзка (около 10бр. листа) лапад
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън (не е задължително)
4-5 клонки джоджен
3 ч.ч. бял бисерен ориз
7 1/2 -8 ч.ч. прясно пълномаслено мляко (на стайна температура)

За заливката:
2 големи яйца
1 кофичка (400г.) кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб




Приготвяне:

Измийте добре агнешкия комплект и го сварете в подсолена вода.
Извадете с решетъчна лъжица и охладете ,а след това го нарежете на ситно.
Аз го слагам в кухненския робот и го надребнявам максимално.
Нарежете на ситно зеленийките (чесън,лук,джоджен).
В подходящ съд аз използвах Стоун Ледженд 2 в 1 - тава и тенджера

тъй като от котлона директно мога да я сложа във фурната и не ми се налага да сменям съдове и да пресипвам от един на друг, слагаме растителна мазнина и я сгорещяваме на умерена температура.
Задушаваме пресните добавки като го направих под Стоун Ледженд капак за фурна.

След това прибавяме агнешкото ,а след малко и измитият под студена течаща вода ориз.
Разбъркваме добре ,посоляваме на вкус и наливаме 4 ч.ч. от прясното мляко.
То трябва да е на стайна температура за да не се пресече.
Слагаме Стоун Ледженд капак за фурна
 да се задушава умерено и ако се налага леко разтръскваме тенджерата Стоун Ледженд 2 в 1 


Тази дроб сърма не се разбърква!
След това добавяме още от прясното мляко като отново разтръскваме тавичката Стоун Леднженд 2 в 1 
 за да се разпредели добре и след като ориза е почти готов изсипваме останалото мляко, разтръскваме и слагаме в предварително загрятата на 180 градуса с вентилатор или 200 без вентилатор фурна.
Печем до готовност.
Правим заливката като в киселото мляко прибавяме содата разбъркваме и оставяме да шупне и след това добавяме яйцата,който с помощта на вилица или телена бъркалка добре разбиваме.
Разпределяме върху дроб сърмата и връщаме във фурната до получаваме на златист цвят.
Добър Апетит!











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...