Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

сряда, 14 май 2014 г.

Топчета с ориз и още нещо ...


                                                        Топчета с ориз и още нещо ..



Необходими продукти: 1 цяло пилешко бутче , 1 ч.ч. ориз, 1/4 връзка копър, 1/4 връзка магданоз, 1 среден морков, 100г. кашкавал, 3 стръка зелен лук , сол, черен пипер, сокът на 1/2 лимон.

за панировката: 2 ч.ч. хлебни трохи може да използвате и галета и 2 разбити яйца.
Олио за пържене.


Начин на приготвяне: Пилешкото бутче се сварява,обезкостява се и се накълцва на ситно. Бульонът се овкусява със сол и черен пипер. Слага се ориза в него като предварително не се мие ,за да се запази скорбялата и да стане лепкав. Аз използвах дългозърнест. Вари се до готовност. Охлажда се.
Отделно се наситняват пресния лук, копъра,магданоза, а моркова и кашкавала се настъргват на ситно ренде. Слагат се всички продукти в купа и се поливат със сока от лимона. Овкусяват се.

Оформят се топчета , овалват се в разбитите яйца,а след това в хлебните трохи.
Пържат се на маслена баня в дълбок тиган, а след като са готови се поставят в чиния с домакинска хартия за да попие излишната мазнина.
Стават много вкусни и са лесно решение за моментите,когато нямаме идея какво да приготвим на бързо.
Да ви е сладко!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...