петък, 16 май 2014 г.

Бананови палачинки

                                                           Бананови палачинки
                                                              

Необходими продукти: 2 яйца, 600 мл. прясно мляко, 1 бакпулвер, 3 узрели банана, 3 с.л. пудра захар, около 3 ч.ч. брашно или до получаване на нужната гъстота за палачинкова смес.

Начин на приготвяне: В шейкър каната сложих всичко и го блендирах включително и бананите. Получава се на аромат като бананов шейк. Ако не разполагате с такава кана намачкайте добре бананите и добавете към сместа за палачинки.
В тигах за палачинки или друг тиган се слагат няколко капки мазнина и се слага по 1 черпак от сместа.  От бакпулвера стават по-масивни и не така леки като обикновените, затова се появяват мехурчета и тогава се обръщат.
Готовите палачинки се охлаждат и се гарнират по желание!


3 коментара:

Анонимен каза...

Ще са хубави с лешникова паста, знаете ли как се прави? :)

Elena Dimitrova каза...

Не съм виждала и използвала лешникова паста,но нещо като бадемовата ли представлява?

Анонимен каза...

Да, подобна е

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...