Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

неделя, 1 юни 2014 г.

Пилешки бутчета с пресни картофи на фурна


                                      Пилешки бутчета с пресни картофи на фурна

Необходими продукти: 3 големи пилешки бутчета, 4-5 средни картофа, олио,сол, черен пипер.
             За пастата за намазване : 1 с.л. чубрица, 1 с.л. червен пипер, 1/2 ч,л. сол ,олио.


Начин на приготвяне: Картофите се измиват и се нарязват ако е необходимо. Слагат се в тавичка и се овкусяват с подправките и с мазнина. Хубаво се разбъркват. Отгоре се слагат пилешките бутчета ,които се намазват с четка отвсякъде с получената паста.
Запечатва се тавичката с алуминиево фолио и се слага във фурна на 200 градуса за 30-35 мин., след това се маха фолиото и се намалява на 180 градуса и се пекат още 20 мин. или до готовност. Оставя се месото да почине 20 мин. и се сервира картофките и с гарнитура по избор!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...