четвъртък, 19 юни 2014 г.

Закуска с крема сирене и колбас


                                             Закуска с крема сирене и колбас





Необходими продукти за тестото:
1 суха мая/ 1/2 кубче жива, около 700 г. брашно (до получаване на меко гладко тесто) 1/2 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 1/2 ч.ч. топла вода.

за гарниране: сирене крема и колбас по избор.

за намазване: прясно мляко


Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто от посочените продукти и се оставя да втаса. После се премесва отново и се разделя на 4 равни части. Всяка част се дели на 3 равни части и с ръка, а после и с точилка се разточва на продълговат лист с дебелина сантиметър. Сложих по дължина крема сирене , навих на руло всяка част и така сплетах на плитка. Във всяка извивка на плитката подпъхнах по парче колбас. Отново оставих да втаса за около час и след това намазах с четка с прясно мляко. Пеках на 180 градуса около 25 мин. 

След като се изпече се завива с кърпа да остане мека закуската. Излязоха ми 4 бр.











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...