сряда, 25 юни 2014 г.

Патладжан бюрек

                                                                      Патладжан бюрек






 
Необходими продукти:
1 патладжан, сол, 1 яйце, 150 г. сирене,

         за паниране: брашно, галета, 2 яйца


Начин на приготвяне: Патладжана се реже на филийки и ако не го белите от кожата се посолява и се оставя да се отцеди от горчивата вода за около час, ако обаче го обелите като мен директно си го овалвате в брашно и го пържите до златисто от двете страни. Като се охлади се взема филийка от патладжана и с лъжичка равномерно разпределяте от плънката която е приготвена като разбиете едно яйце и прибавите към него сирене и с вилица намачквате до гладка смес.
Слагате отгоре друга филийка патладжан , притискате хубаво да се слепят, овалвате в яйцата, а след това и в галетата. Пържите в силно сгорещена мазнина до златисто. Оставяте да се отцедят върху пласт кухненска хартия.
Бързо,лесно и много вкусно!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...