събота, 19 юли 2014 г.

Пълнозърнести земелки с овесени трици


                                               Пълнозърнести земелки с овесени трици



Необходими продукти:
3 ч.ч. пълнозърнесто брашно, 1 ч.ч. пшенично брашно, 1/2 ч.ч. овесени трици, 1 1/2 ч.ч. топла вода ( или толкова до замесване на меко тесто) , 1 с.л. оцет, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. хималайска или морска сол, 1 ч.л. кафява захар, 1 пакетче суха мая / 10 г. жива мая, използвах тиквени семки, но може и без тях или заменете с някакви семена по ваше желание и вкус.


Начин на приготвяне: Замесва се гладко тесто и се оставя да удвои обема си. След това премесвате и оформяте както решите като индивидуални питки или на 2 малки хлебчета. Отново оставяте да втасат около час аз оставих , след това намазах с прясно мляко и поръсих отново със семки и пекох в предварително загрята на 180градуса фурна за 20-25 мин. или до зачервяване.
Питките напръсках с вода и завих да омекнат допълнително за 20-тина минути!







Прекрасни са за сандвичи!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...