Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

петък, 26 септември 2014 г.

Хлебни кроасани със солена плънка

Хлебни кроасани със солена плънка






Необходими продукти за тестото: 
120мл. топла вода,
 120 мл. топло мляко, 
120 мл, олио,
 420г. брашно, 
2 с.л. захар, 
1 с.л. сол, 20г. или 1/2 кубче жива мая или 7г. суха мая.

За плънката използвах
 3 кисели краставички,
 1 с.л. с връх заквасена сметана, 
1 с.л. майонеза, 
300г. шунка нарязана на кубчета, черен пипер, но може да си я направите по Ваш вкус с каквото предпочитате.

За намазване:
1 яйце + прясно мляко

Начин на приготвяне: 
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса. 
Аз загрявам фурната на 50 градуса и като достигне тази температура я изключвам и оставям тестото вътре с намазнена повърхност за да не хване "коричка" от топлия въздух и завито не плътно с кърпа , докато се удвои обема му.
За плънката се надребняват шунката и краставичките разбъркват се с майонезата и заквасената сметана и се подправяна вкус с черен пипер.
След като е втасало хубаво го примесвам и го разточвам на правоъгълник с дебелина 1 см. ,от който правя триъгълници. 
В широката част слагам от плънката по 1 с.л. и навивам като кроасани или кифлички кой както си прецени.
Слагат се в тава предварително застлана с хартия за печене и се редят на достатъчно разстояние тъй като почти утрояват обема си.
Отново се оставят да втасат като се повтаря процедурата с подгрятата фурна и след като са удвоили обема си се намазват с яйцетои прясното мляко за лъскавина.
Пекат се на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за 20-25 мин. или до готовност. 
След като се изпекат леко се напръскват с вода и се оставят под кърпа да се задушат за допълнителна мекота за 10 мин.
Опитайте няма да съжалявате!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...