вторник, 28 октомври 2014 г.

Дюнер със свинско месо

Дюнер със свинско месо




Нужни са ви:
месо по избор ( аз използвах свинско печено тъй като имах от предната вечер)
3 малки глави лук ( аз го карамелизирам)
4-5 кисели краставички
пържени картофи
1 домат









За питките са ви нужни:
240 мл.  топла вода
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 1/2 чаши брашно
1/4 кубче жива мая
2 с.л. олио

За млечно-чесновия сос :
3 с.л. майонеза 
(аз си правя домашна, рецептата , за която можете да видите ТУК)
3 с.л. кисело мляко
2 скилидки чесън

Начин на приготвяне:
В топлата вода разтваряме маята и прибавяме захарта, разбъркваме много добре до пълното разтваряне на маята.
След това добавяме олиото и брашното, до получаване на гладко меко тесто.
Оставяме да удвои обема си.
След като е втасало тестото, разделяме на 8 топки (ако искате по-дебели питки да се получат разделяте на 6), разточвате . Първоначално не е много еластично тестото и се разточва с диаметър около 15 см., затова оставете да "почине" около 5 мин. и доразточете до желаната големина. Ако направите много тънки питките, стават на кора, а ако ги оставите по-дебели, не се затваря хубаво дюнера и става твърде "хлебен". 
Аз разточвам до около 20 см, и 1/2 см. дебелина.
Пекат се на средна температура, в горещ тиган леко омазнен с четка и след като са готови се завиват с кърпа, да останат меки.







За сосът смесваме млякото с майонезата и скилидките чесън,които пресовам с преса за чесън.
Гарнирате по желание като първо се намазва питката със соса , слагате продуктите,които сте избрали и завършвате отново със сос. Също така може да добавите и лют сос или такъв по Ваш вкус.
Добър апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...