Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

събота, 8 ноември 2014 г.

Донъти с глазура


                                                          Донъти с глазура






Необходими продукти за тестото:
1 кубче мая, 1 ч.ч. мляко, 4 яйца, 7 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 3 ванилии, 3 с.л. олио,брашно за омесване на меко тесто.

За глазурата: 3 белтъка , 210г. пудра захар
За декорация: бои за оцветяване на храна, захарни пръчици



Начин на приготвяне:
В хлебопекарната направих тестото като в кошничката сложих топлото мляко със захарта и разтворих маята. Оставих малко да шупне. След това сложих леко разбитите яйца, олиото и солта. След това добавях малко по малко брашно при включена програма (тесто) като така  постепенно се усвоявава и си показва колко му е необходимо.

Трябва да се получи гладко тесто, което не лепне.
Оставя да втаса според програмата.
След това се слага на плот или удобно място и се примесва. Разточва се на сантиметър дебелина може и на 1,5 см. и с чаша се изрязват кръгове, а след това и по-малки кръгчета в средата.





Оставят се да втасат върху набрашнена повърхност и завити с кърпа за около 30 мин. и се  обръщат и от другата страна да се отпуснат приблизително отново за 20-30 мин.

 Пържат се в силно сгорещена мазнина и се слагат в тава или някакъв подобен съд покрит с кухненска хартия, но едно до друго се нареждат, защото се смачкват.
Охлаждат се.
Глазурата се прави като се разбиват белтъците с пудрата захар до бяла плътна консистенция и по желание се разделя на части ,които се оцветяват в цветове по избор.
Поръсват се също по желание с декоративни захарни фигурки,пръчици или разтопен шоколад.
Оставят се леко да позасъхне глазурата и са готови за консумация.


!!!!!
Поръсете със захарните пръчици непосредствено преди сервиране, тъй като както се вижда и на снимките изключително бързо се разтварят в глазурата особено ако е и топло в помещението!











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...