Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

четвъртък, 25 декември 2014 г.

Пиле паприка с чеснови картофки

Пиле паприка с чеснови картофки





Необходими продукти:
1/2 цяло пиле
5средни картофа
1 ч.л. чесън на прах
няколко клонки прясна мащерка
сол, черен пипер

За намазване:
60г. краве масло
2 с.л. червен пипер


Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на парчета с еднаква дебелина.
Слагаме ги в намазнена тавичка , слагаме клонките мащерка ,посоляваме ги и ги подправяме с черния пипер.
Поръсваме и с чесъна на прах.
Разбъркваме.
Слагаме пилето върху тях и покриваме тавата с алуминиево фолио.
Печем за около час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Като почти готово пилето , проверяваме периодично с вилица, премахваме фолиото и изваждаме тавичката.
Мажем обилно с разтопеното масло с червен пипер с помощта на четка.
Слагаме да се пече отново.
По този начин се образува невероятно вкусна коричка.
Ако Ви е останало от маслото с червен пипер, повторете с намазването след 15 мин. , аз го правя.
Разбъркайте картофките около пилето за да станат хрупкави от всички страни.
Поднесете топло.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...