Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

неделя, 11 януари 2015 г.

Панирани топчета от сирене

 Панирани топчета от сирене




След невероятно сполучливите Кашкавалени топчета,които направих преди дни, нямаше как да не направя и панирани топчета от сирене, но добавих и пресен копър и черен пипер към сместа, разбира се ако не обичате или не сте склонни да експериментирате не слагайте, но се получи отново прекрасен резултат.




Необходими продукти:
300г. твърдо сирене
2 яйца
12 равни с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
пресен копър
черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
 В купа или подходящ съд, разбиваме добре яйцата, прибавяме накълцания на ситно копър, брашното и бакпулвера и разбъркваме докато се получи лепкава каша.
Подправяме с черен пипер.
Настъргваме на ситно ренде направо в купата сиренето и отново размесваме добре докато всички съставки се слеят.
Ето така изглеждаше:



Оставяме да стегне  в хладилник за 30 мин.
След като е готова сместа оформяме с намаслени ръце топчета с големината на орех и в много силно загрята мазнина пържим за кратко до получаване на златист цвят.
Отцеждаме от излишната мазнина на хартия и поднасяме топли.




Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...