Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

събота, 31 януари 2015 г.

Мариновани свински шишчета в кисело мляко


Мариновани свински шишчета в кисело мляко


Необходими продукти:
600г. свинско месо
зеленчуци по избор за шишчетата
За маринатата:
200г. кисело мляко
соев сос
зехтин
глава лук
4-5 скилидки чесън
черен пипер


Начин на приготвяне:

В купа или кутия слагаме киселото мляко, нарязана на едро глава лук, смачканите скилидки чесън, соевия сос и зехтин. Подправяме с черния пипер.
Пропорциите зависят от вкуса Ви.
Разбъркайте добре маринатата и сложете месото,нарязано на еднакви късчета.
Отново разбъркайте и оставете в хладилник за 4 часа, а ако имате възможност и за повече.
Дървените шишчета накиснете във вода за 30 мин, и след това набучете месото,което само леко сте изцедили от маринатата и зеленчуците по избор.
Изпечете на средна температура и поднесете с подходяща гарнитура.






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...