Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

четвъртък, 29 януари 2015 г.

Печени картофи с розмарин и чесън


Печени картофи с розмарин и чесън




Необходими продукти:


500г. картофи
5 скилидки чесън
2 клонки розмарин
5 с.л. зехтин
морска сол




Начин на приготвяне:
Обелваме и измиваме картофите, нарязваме ги на еднакви по големина и дебелина резени и ги слагаме в тавичка.
Скилидките смачкваме с нож и както са с обелките слагаме в тавичката.
Прибавяме и розмарина.
Поръсваме с морската сол на вкус и разбъркваме.





Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса 20-30 мин. под фолио (ако са пресни по-малко) и след това махаме фолиото и запичаме докато се получи хрупкава коричка на тях.




Страхотна гарнитура са както за месо, така и само за консумация със салати и зеленчукови ястия.

Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...