неделя, 22 февруари 2015 г.

Лазаня с кори за баница


Лазаня  с кори за баница






Необходими продукти:

400г. фини кори за баница
Няколко вида колбас по избор
2 кисели краставички
лютеница/кетчуп/доматено пюре за основа
топено сирене
краве сирене
царевица
гъби
прясна зелена пиперка
кашкавал
чубрица,риган или подправки по Ваш вкус
олио


За заливката:
250 мл. газирана вода
4 яйца от големия размер или 5 по-малки
1/2 ч.л. сол




Начин на приготвяне:
В подходяща тава, аз използвах правоъгълна за по-удобно, намазняваме , слагаме 1 лист, отново намазняваме и отгоре друг лист.
За основа ползвах лютеница , но сложете каквото пожелаете като кетчуп или доматено пюре, след това колбас и нарязани продукти и подправки и след това отново кора за баница, намазняваме с олио и отново кора за баница.
Така редуваме докато свършим продуктите като завършваме с кори за баница.
Нарязваме на квадрати и заливаме със заливка направена от разбитите яйца, газираната вода и солта.





Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди да е готова "лазанята", вадим от фурната и покриваме обилно с настърган кашкавал.
Като получим златист загар  лазанята е готова.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






2 коментара:

Aura каза...

Хубава идея!
Аз бих я нарекла лазаня-пица :))))

Elena Dimitrova каза...

Наистина се получи нещо средно между двете :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...