понеделник, 16 март 2015 г.

Бисквитена торта "Ден и Нощ"



Бисквитена торта "Ден и Нощ"





Необходими продукти:

1,5л. прясно мляко
2 ванилии
300г. захар
120г. брашно
700-800г. какаови бисквити
125г. краве масло
3 яйца
50г. какао + допълнително какао за поръсване на тортата




Начин на приготвяне:
 В купа разбиваме яйцата с брашното и 200мл. от прясното мляко, а другата част от млякото загряваме на котлон в тенджерка заедно със захарта и ванилиите.
След като се загрее достатъчно млякото и се разтвори захарта , с черпак с черпак вземаме от него и на тънка струйка малко по малко прибавяме към яйчената смес за да се изравнят температурите. 
След като това стане прибавяме цялата смес към млякото и връщаме на котлона докато  се сгъсти крема, като трябва котлона да е на ниска степен.
Като се сгъсти дръпваме и прибавяме маслото. Разбъркваме.
Разделяме на две равни части крема.



Едната част оставяме така, а в другата слагаме какаото.

В тортена форма от 28 см. беше моята и с подвижен пръстен редим ред какаови бисквити, покриваме с тъмен крем, след това повтаряме с бисквити и покриваме с бял крем.
Повтаряме докато свършат продуктите и накрая поръсваме обилно с какао.
Оставяме в хладилник поне за 4 часа по рецепта аз оставих за една нощ.
За мен специално не стана особено сладка, затова следващия път ще увелича грамажа на захарта, а ако обичате по-сладки десерти и Вие , сложете поне още 100г. в повече.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


Рецептата е  е взета от тук







Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...