неделя, 12 април 2015 г.

Козуначени мъфини с шипков мармалад

Козуначени мъфини с шипков мармалад



Необходими продукти:

3 яйца, аз ползвах най-големия размер 
200мл. топло мляко
150г. кристална захар
80 мл. олио
1/2 кубче жива мая или 1 пакетче суха мая за хляб
600г. брашно
кората на един лимон, аз сложих на портокал
2 ванилии
шипков мармалад или шоколад за "плънка"



Начин на приготвяне:

Замесваме меко тесто и оставяме да втаса на топло за около час , като сме отделили единия жълтък от яйцата за намазване отгоре.
След като е втасало тестото, разделяме на 10 еднакви части , разстиламе с ръка на продълговата форма всяка част , в средата по дължина слагаме от шипковия мармалад и загръщаме като притискаме добре едната страна към другата (Отново по дължина) за да не изтече мармалада .
Усукваме едната страна в ляво, а другата на дясно и навиваме на охлюв. 





Слагаме във формички за кексчета, които са предварително намазани с олио и поръсени с брашно.
Моите са от големите , затова е най-добре ако нямате такива да слагате оформеното тесто направо в тавичка за мъфини без да използвате хартиените чашки, защото смятам,че ще са твърде малки за козуначените мъфини, все пак ще се надуят доста.
Оставяме отново на топло за около 20 мин. да удвоят обема си.
След като това стане, намазваме с жълтъка размит с малко прясно мляко и поръсваме с кристална захар.
Печем за около 20-25 мин. в предварително загрята на 200 градуса .
След като извадим, покриваме с кърпа и оставяме за още 10 мин. да се охладят и "задушат".
 Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

рецептата за тестото адаптирах от тук





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...