неделя, 19 април 2015 г.

"Мързелив" бял хляб


"Мързелив" бял хляб


Нарекох го "мързелив" хляб тъй като целият процес по приготвянето и изпичането му се извършва в хлебопекарната. 
А ето и как го приготвям:





Необходими продукти:

300мл. топло мляко
600г. пресято брашно
1 пакетче суха мая
60г. разтопено краве масло
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар



Начин на приготвяне:

Слагаме топлото мляко и изсипваме в него сухата мая и захарта. 
Оставяме за 5 мин. да се разтворят добре.
В редките случаи,когато правя хляб в хлебопекарната предпочитам да използвам суха мая тъй като като сложа прясна, втасва прекалено много, излиза от кошничката,залепва по капака и става абсолютна цапаница,която иска много чистене и търкане, затова и ви препоръчвам именно суха мая да използвате и вие като печете в машина за хляб.
Слагаме разтопеното масло, пресятото брашно и отгоре слагаме солта.
Пускаме на програма "тесто".
Като приключат всички цикли по месене и втасване и самата програма свърши своята работа изключваме машината и включваме на програма "печене".
Става мек хляб с хрупкава мека коричка
Това е!





Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...