Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

неделя, 19 април 2015 г.

"Мързелив" бял хляб


"Мързелив" бял хляб


Нарекох го "мързелив" хляб тъй като целият процес по приготвянето и изпичането му се извършва в хлебопекарната. 
А ето и как го приготвям:





Необходими продукти:

300мл. топло мляко
600г. пресято брашно
1 пакетче суха мая
60г. разтопено краве масло
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар



Начин на приготвяне:

Слагаме топлото мляко и изсипваме в него сухата мая и захарта. 
Оставяме за 5 мин. да се разтворят добре.
В редките случаи,когато правя хляб в хлебопекарната предпочитам да използвам суха мая тъй като като сложа прясна, втасва прекалено много, излиза от кошничката,залепва по капака и става абсолютна цапаница,която иска много чистене и търкане, затова и ви препоръчвам именно суха мая да използвате и вие като печете в машина за хляб.
Слагаме разтопеното масло, пресятото брашно и отгоре слагаме солта.
Пускаме на програма "тесто".
Като приключат всички цикли по месене и втасване и самата програма свърши своята работа изключваме машината и включваме на програма "печене".
Става мек хляб с хрупкава мека коричка
Това е!





Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...