Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

петък, 26 юни 2015 г.

Качамак

Качамак








Необходими продукти:

1 ч.ч. царевичен грис
1л. вода
1 ч.л. сол
100г. сирене
1 ч.л. червен пипер
30г. масло








Начин на приготвяне:

Слагаме водата в тенджерка да заври и като заври намаляме температирата и постепенно с постоянно бъркане добавяме царевичния грис.
Оставяме отново като бъркаме на котлона за още 4-5 мин. докато се сгъсти и оставяме леко да се охлади.
През това време си правим запръжката като сгорещяваме маслото и добавяме червения пипер.
Бъркаме около минута постоянно като внимаваме да не загори тъй като придобива горчив вкус.
Сервираме в подходяща купичка като първо слагаме сварения царевичен грис,заливаме със запръжката и поръсваме с натрошено сирене.
Тази експресна рецепта е подходяща както за закуска така и за основно хапване!
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник на рецептата ТУК 










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...