неделя, 14 юни 2015 г.

Чийзкейк

Чийзкейк



Необходими продукти:

1 1/3 ч.ч. смлени бисквити , аз избрах такива с масло, а чашата ми е с вместимост 200г.
3 пакетчета крема сирене от 125г.
3 големи яйца
5 с.л. масло със стайна температура
250г. (малка опаковка)  заквасена сметана
1 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт или 2 ванилийки на прах

Начин на приготвяне:

В тавичка с диаметър 20 см. ( аз нямах такава и го направих в 28см. затова и стана разлят,а не висок) разстиламе равномерно смлените бисквити, които предварително сме размесили с маслото.
Оставяме за 30 мин. в хладилник за да стегне бисквитения блат.
Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор и разбиваме с миксер крема сиренето със захарта, яйцата и заквасената сметана.
Прибавяме и ванилията.
Изсипваме така получената смес върху бисквитения блат и печем и 45 мин. като слагаме тавичката в друга с вода, т.е. печем на водна баня като внимаваме да не заври водата.
Докато се пече се надува и може на места да се напука, не се тревожете после като се охлади сляга и няма и следа от напукана повърхност.
Охладете добре преди сервиране за поне 15 мин. и отделете от стените на тавичката с нож,потопен в студена вода.
Хубаво е тавичката, в която печете, да е с падащо дъно, за да няма нужда да прехвърляте и така,ще запазите цялостта на тази вкусотийка.

Стана страхотен с много лек и фин вкус и много лесен за приготвяне и за това Ви го препоръчвам горещо!
Разбира се може да гарнирате с плодове, със сладко или с бита сметана, това решавате Вие

Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...