неделя, 2 август 2015 г.

Крема сирене от кисело мляко


Крема сирене от кисело мляко








Необходими продукти:

4 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сол
12 капки мая за сирене
Подправки по избор





Начин на приготвяне:

В купа сложете цедка и върху нея 2 пласта тензух.
Сложете киселото мляко размесено със солта и маята върху цедката с тензух.
Ще забележите ,че веднага започва да тече на струйка от суроватката.
Ако ползвате домашно кисело мляко ще е най-добре, но тъй като аз не разполагам с такова ползвах купешко с 3,6% масленост.
Оставете така като загърнете тензуха върху млякото за да се получи като калъпче и "забравяме" за него за 24 часа като го съхраняваме в хладилник.




След ден имаме страхотно крема сирене от кисело мляко ,което можете да размесите с всякакви подправки по Ваш избор и да си намажете върху филия домашно приготвен хляб - като е домашно-да е домашно. 






Ще забележите, че се реже на парчета точно като домашно приготвено сирене.

Получаваме страхотен вкус, натурален и без химии.
Това е!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

 








2 коментара:

Milena Stoycheva каза...

Колко грама кисело мляко са тези 4 ч.ч ? 2 кофички по 400 гр добре ли ще е?

Елена Димитрова каза...

2 кофички от по 400г. 1 ч.ч. = 200г

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...