Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

сряда, 26 август 2015 г.

Салата от червен боб и печени зеленчуци

Салата от червен  боб и печени зеленчуци

Тази комбинация съм си я измислила аз  не е нищо особено,но е страхотно на вкус.
Дали ще предпочетете да консумирате като гарнитура,салата или мезе към чаша студена бира или бяло вино Вие изберете,



Ето и какво съдържа:

1 голям патладжан или 2 по-малки
4-5 големи червени печени пиперки
400г. сварен червен боб може и консервиран ,аз често ползвам такъв
3-4 скилидки чесън
сол
олио/зехтин

Начин на приготвяне:

Изпечете и обелете пиперките и патладжана.
В хаванче сложете скилидките чесън заедно с малко сол и струйка олио или зехтин.
Счукайте на паста.
Добавете и почистените до колкото е възможно от семките пиперки , а след това и патладжана.
Трябва да се получи нещо като кьоополу.



Ако използвате кухненски робот сложете всичко наведнъж и пасирайте,като се стремите да не стане на гладко пюре,а да има и парченца.
Пресипете всичко в купа, добавете сварения червен боб, разбъркайте и овкусете със още сол ако е необходимо и мазнина.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...