Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

понеделник, 24 август 2015 г.

Мини "Павлова" със сладко от праскови

Мини "Павлова" със сладко от праскови



Необходими продукти:

4 белтъка
280г. захар
щипка сол
4-5 капки лимонов сок
ванилия на прах или 1 ч.л. ванилов екстракт

за гарниране:

сладко от праскови
дребни горски плодове или други по Ваш избор
Листенца мента

Начин на приготвяне:

Приготвянето на "Павлова" е идентична с приготвянето на най-обикновените целувки.
Бетъците ,които ще използвате , трябва да са поне на ден и преди да разбиете  оставете поне 2 часа на стайна температура.
Разбийте белтъците заедно със захарта,лимоновия сок. солта и ванилията.

 


Трябва да получите твърд сняг и като обърните бъркалката или бъркалките на миксера да си остане белтъчно връхче на място.



Поставете пласт хартия за печене върху подходяща тава и направете "гнезда" от целувчената смес като с лъжичка направите вдлъбнатина върху всяко.
Сушете на 100 градуса за час или докато започнат да се отделят без проблем от хартията.
Оставете да се охладят.
Трябва да станат с твърда повърхност с пукнатини на места и с приятна сърцевина.
Гарнирайте с плодове по желание или например сладко от праскови каквото ползвах аз.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...