Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

вторник, 11 август 2015 г.

Печен нахут (Леблебия)



Печен нахут 
(Леблебия)


Наскоро гледах едно предаване ,в което казаха,че печеният овкусен нахут бил страхотна закуска, питателна и здравословна и реших да опитам.
Получи се невероятно вкусен резултат и се змаислих дали не ми прилича на леблебията,която познаваме в готов изпечен вид по щандовете с ядки и след кратка консултация с Уикипедия се оказа, че е наистина така.
В една порция от този печен нахут се съдържали белтъчини ,колкото в 5 порции броколи- това твърдяха във въпросното предаване .
И така ето какво използвах :



Необходими продукти:

1 чаша сух нахут
1/2 ч.л. кимион
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Сухия нахут накисваме във вода от предната вечер. 
Като набъбне си утроява обема.
Изцеждаме го и го сваряваме за 15-тина минути или докато няма вече суров вкус, затова периодично опитваме.
Отцеждаме отново и го разстиламе върху пласт кухненска хартия или салфетки за да се подсуши напълно.




Загряваме фурната на 200 градуса.
В купа слагаме нахута заедно със зехтина и подправките и разбъркваме много добре.
Изсипваме в плоска тавичка като трябва да е разположен на един пласт и печем в добре загрятата фурна за около 40 мин. или докато стане хрупкав.
Резултатът беше невероятен щом дори и детето го хареса.
Това е! 

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...