Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

петък, 11 септември 2015 г.

Карамелизирано мляко или Дулче де Лече


Карамелизирано мляко или Дулче де Лече







Необходими продукти:

950 мл. пълномаслено  прясно мляко 
200г. кристална захар (аз използвах кафява за да подсиля цвета)
1/4 ч.л. сода бикарбонат







Начин на приготвяне:

В тенджерка или друг подходящ съд поставете млякото,захарта и содата за хляб.
Като заври оставете на ниска температура като трябва да продължи да къкри и разбърквайте периодично.
Процеса по сгъстяването и промяната на цвета ще Ви отнеме около час ,затова много внимавайте да не загори.







Консистенцията трябва да стане като на мед и тогава премахнете от котлона,защото ще се сгъсти допълнително след като се охлади.







Може да използвате за различни десерти или да си направите карамелен сос подходящ за всякакви украси и топинг за сладоледи .
Да Ви е сладко!



Рецептата е вдъхновена от моята приятелка и невероятна кулинарка  Нели Йонева 
Благодаря ,Нели!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...