четвъртък, 10 септември 2015 г.

Кондензирано мляко


Кондензирано мляко

Кондензираното мляко представлява подсладено мляко,което съхранявано в хладилник може да издържи и няколко месеца.
Прекрасно допълнение е към кафе или различни десерти.
Ето и как си го приготвих аз в домашни условия, а всъщност е много лесно и Ви препоръчвам да изпробвате



Всичко,което Ви е необходимо е:

500мл. прясно мляко с висок процент масленост
200г. бяла кристална захар
щипка сода за хляб



Начин на приготвяне:

В тенджерка сложете млякото и захарта на умерена температура.
Оставете да къкри за 17-18 минути след,което се забелязва,че се променя цвета.



Сложете щипката сода и охладете.
Това е!
Присипете в подходящ добре затворен съд и съхранявайте в хладилник


Източник: manusmenu.com

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...