сряда, 21 октомври 2015 г.

Сармички с листа от китайско зеле

Сармички с листа от китайско зеле




Необходими продукти:

1 китайско зеле
1 ч.ч. бял бисерен ориз
1 голям домат 
2 скилидки чесън
1 морков
1 голяма глава лук
300г. кълцано свинско месо (може да използвате и кайма смес)
чубрица
олио

За запръжката:

растително олио
1 ч.л.  червен пипер
1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Почистете всяко лист от китайското зеле от дебелата му основа.
Аз я изтъних и към края на листа я отстраних.
Направете си сместа като задушите ситно нарязаните лук и морков, а след като омекнат добавете ориза и най накрая месото .
Месото трябва да се запържи добре и чак след това слагаме домата предварително пасиран със скилидките чесън.
Подправете на вкус със сол и черен пипер като сложите и чубрица към сместа.
Разбъркайте добре и добавете вода или бульон.
Оставете на бавен огън да къкри до готовност на ориза.



След това отстранете сместа от котлона и с помощта на лъжичка слагайте от сместа върху всяко листо и завивайте от основата към горната част на листа.
Листата са сурови !
Подредете така получените сармички в тенджера като на дъното сложете най-вътрешните и най-малки листа на зелето,които няма да Ви послужат за завиване,за да не загорят самите сармички като ги сложите да се варят.
Сложете отгоре една чиния за да не се развият като започне да ври водата и налейте вода като трябва да е не повече от 1 пръст над чинията.
Варете за около 30 минути.
Направете запръжката като загрейте растително олио и в него запържите леко брашното,а след това добавете и червения пипер.
Бъркайте енергично и внимавайте да не загори,иначе ще има горчив вкус.
Премахнете чинията от сармичките и полейте със запръжката.
Оставете за още 2-3 минути на котлона леко да покъкри и можете да сервирате.
Добър Апетит!

Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...