Идеи за трапезата на Бъдни вечер

КОЛЕДНИ СЛАДКИ

Идеи за Коледната трапеза

събота, 7 ноември 2015 г.

Солен карамелен сос

Солен  карамелен сос








Съставки:

12 с.л. размекнато краве масло
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. сладкарска течна сметана
1 ч.л. морска сол







Приготвяме като:

В касерола или друг подходящ съд слагаме захарта и на умерена температура я оставяме да се карамелизира.
Внимавайте ,защото ако не я наглеждате ще се прегори и ще има горчив вкус.
Когато промени цвета си прибавете  маслото , разбъркайте докато се стопи като имайте предвид,че ще започне много буйно да кипи и веднага след това налейте и сметаната,която също трябва да е на стайна температура.
Сложете солта.
Охладете и съхранявайте в хладилник,като може да се използва до 2 седмици.
Соса се стяга и преди да използвате леко затоплете за да се отпусне.
Да Ви е сладко!




Рецептата е адаптирана от ТУК


Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!












1 коментар:

Sefa Gencal каза...

Merhabalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı hafta sonları.

Saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...